Meat Blog

Meat Everest - A verseny burger

2016. április 17. - mb_vzo

Hosszas kihagyás után elérkezett a pillanat, hogy a Meat Blog ismét életjelet adjon magáról. Friss poszttal egy ideje nem találkozhattatok, de teljesen azért nem álltam le így lesz pár bejegyzés most rövid időn belül. Kicsit dolgoztam az egész koncepción, történni fog néhány változás is. A témák alapját továbbra is a hús adja de innentől a #streetfood vonalat szeretném erősebben képviselni.

És akkor jöjjön a poszt névadója, a gigantikus, közel fél kilós, embert próbáló Meat Everest Burger, amellyel a W35 éppen zajló burger recept versenyére neveztem. Ha esetleg szeretnétek megkóstolni (akár az egy húsos verziót) arra is lesz lehetőségetek, csak ahhoz meg kellene nyernem a versenyt, így kérlek dobjatok egy szavazatot az oldalukon!

meatblogw35.JPG

Amire szükségetek lesz ha megcsinálnátok:

  • Házi-, vagy valamelyik hozzáértő pék hamburger bucija
  • Chipotle majonéz (füstölt chili paprika adobo szószban majonézzel elkeverve, enyhén csípős)
  • Lilahagyma karikák
  • Uborka (vagy Jalapeno ami szintén jól passzol a burgerbe)
  • 2x180-200g jó minőségű húspogácsa (lehetőleg vesefaggyúval vegyítve az íze és szaftossága miatt)
  • 4 szelet Cheddar sajt (vagy ízlés szerint egyéb olvadós karakteres sajt féle) 
  • 4-5 szelet Bacon
  • Karamellizált lilahagyma

A bucikat ketté vágom, mindkét oldalát lepirítom. Utána egyenletesen elkenek mindegyik pirított félen egy adag chipotle majonézt. Az aljától építkezve ráhalmozok ízlés szerint egy adag lilahagyma karikát, uborkát (jelen esetben kovászos) majd jöhet a húspogácsa,erre a dupla adag sajt. Ezt a mozzanatot megismétlem, majd végül a karramelizált hagymával és a baconnel zárom a sort. A burger koronáját, a szezámos chipotle majonézes buci tető adja.

Működik egy hússal is csak olyan finom, hogy az garantáltan kevés lesz belőle!

 

Ha nem szeretnétek lemaradni az újdonságokról, kövessétek a Meat Blog Facebook oldalát, vagy ha a fotókra vagytok kíváncsiak, akkor az Instagram fiókot!

A bejegyzés trackback címe:

https://meat.blog.hu/api/trackback/id/tr268634522
süti beállítások módosítása