A Churrasco megnevezést Braziliában és spanyol nyelvterületeken a barbecue helyett használják.
Jellegzetességük, hogy legtöbbször a rengetegféle pácolt húst vagy különböző ízesítésű kolbászokat egy hosszú nyársra húzzák fel és így készítik el őket faszénen. Léteznek kimondottan churrascaria éttermek, ahol a pincérek ezekkel a nagy nyársakkal járnak körbe az asztalok körül és vágnak le mindig egy-egy adag húst éppen abból a fajtából amit a vendég megkíván.
A brazil Tramontina gyár - akik már több mint száz éve készítenek késeket - adta ki ezt a rendkívül egyedi szétszedhető és ténylegesen barbecuezásra akarom mondani churrascozásra felhasználható könyvet. Az egyik lap összetörés után faszén lesz, de van benne gyújtós, késélező, köpeny és minden egyéb ami jól jöhet grillezés közben.
Összesen 50 darab könyv készült, ebből 20 darabot a Tramontina ügyfelei kaptak ajándékba, 30 pedig Brazil BBQ Chefekhez vándorolt.
További 2000 példányt - ami hasonló verzió de kevesebb lap használható fel belőle - pedig könyvesboltokban megtalálható (amit feltehetőleg egy pillanat alatt elkapkodtak).