Meat Everest - A verseny burger

2016. április 17. - mb_vzo

Hosszas kihagyás után elérkezett a pillanat, hogy a Meat Blog ismét életjelet adjon magáról. Friss poszttal egy ideje nem találkozhattatok, de teljesen azért nem álltam le így lesz pár bejegyzés most rövid időn belül. Kicsit dolgoztam az egész koncepción, történni fog néhány változás is. A témák alapját továbbra is a hús adja de innentől a #streetfood vonalat szeretném erősebben képviselni.

És akkor jöjjön a poszt névadója, a gigantikus, közel fél kilós, embert próbáló Meat Everest Burger, amellyel a W35 éppen zajló burger recept versenyére neveztem. Ha esetleg szeretnétek megkóstolni (akár az egy húsos verziót) arra is lesz lehetőségetek, csak ahhoz meg kellene nyernem a versenyt, így kérlek dobjatok egy szavazatot az oldalukon!

meatblogw35.JPG

Amire szükségetek lesz ha megcsinálnátok:

Tovább

Budapest Barbecue Company

2015. december 31. - mb_vzo

12.jpg

Az ünnepi nagy kajálások közepette már vágytam valami más fajta ízre, ezért meglátogattam az újonnan nyílt Budapest Barbecue Companyt a körúton a Vígszínházzal szemben. Túl nagy felhajtás nem volt a nyitás körül -én is csak véletlenül akadtam rájuk-, ez valószínű abból is fakad, hogy még nem nyerte el végleges formáját a hely (apró finomítások még hátra vannak). Ettől függetlenül nagyon kellemes az atmoszférája, a sertés oldalas és a pulled pork amit ettünk pedig kifejezetten finom volt.

7.jpg

Abszolút jó választásnak bizonyult a sertés borda. Kellőképp füstös, a sertéssel harmonizáló fűszerezéssel. A tetején lévő bbq szósz is kellemes, bár ezt kenhették volna bátrabban is. Ami egy fokkal tudta volna fokozni a boldogságom ha a borda kicsit húsosabb fajta de panaszra így sem lehetett okom. A vágást tekintve a végeken rajta hagyták az oldalas részt, ez külön íz élmény, szaftos zamatos. 



14.jpg

A káposzta saláta elsőre kicsit furcsának tűnhet, van egy kis narancsos beütése (bevallom nekem másodjára is annak tűnne), ami valószínű nem lesz a kedvencem, de szerencsére bő a köret választék (paradicsomos babragu, burgonyasaláta, vegyes saláta, sajtos makaróni, hasábburgonya,  stb..) szóval mindenki találhat saját magának megfelelőt. Visszatérve a hasábburgonyára, elméletileg házi és nagyon finom. De tényleg!

Az adagok bőségesek és amit még tudni kell, hogy a rendelt fogás árában benne volt két választható köret is, szóval visszatérő vendégek bátran tudják variálni majd. A sertés oldalas ami az étlapon a Forever West nevet viseli 2490 Ft, a pulled pork, vagyis Old North pedig 1990 Ft. 

15.jpg

A helyet nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek aki a BBQ ízvilággal ismerkedne, vagy akár már nagy rajongója. Én biztos megyek még! 

 

Ha nem szeretnétek lemaradni az újdonságokról, kövessétek a Meat Blog Facebook oldalát, vagy ha a fotókra vagytok kíváncsiak, akkor az Instagram fiókot.

Zene az ünnepi előkészületekhez

2015. december 24. - mb_vzo

Hogyan is lehetne még hangulatosabbá tenni az ünnepi sütés-főzést és fa állítást, ha nem pár kellemes karácsonyi zenével?
Ajánlanék Nektek pár zenei listát, amit én is szívesen hallgatok ilyenkor. 

A Youtube-os egy saját Meat Blog válogatás, ami a zenei stílusokat tekintve elég vegyes így mindenki megtalálhatja benne a számára tetszőeket és pár Spotify-os, amivel leginkább a country stílust kedvelőknek kedvezek. Az utóbbihoz ugyan regisztráció szükséges de a minőség miatt érdemes rászánni azt a két percet, meg amúgy is. 

Hallgassatok kellemes zenéket és egyetek valami finomat! :)

 

 

Ha az ünnepek alatt sem szeretnétek lemaradni az újdonságokról, kövessétek a Meat Blog Facebook oldalát!

Csülkös Bejgli

2015. december 23. - mb_vzo

Most, hogy nagyüzemben zajlik a karácsonyi sütés-főzés én is hozok pár receptet Nektek. Idén tovább gondoltam a bejgli témát és kicsit elszakadtam a diós-mákos vonaltól. Gondoltam ha Húsvétkor szokás csülkös kenyeret csinálni, miért ne lehetne ilyenkor csülkös bejglit?
Rögtön két félét is készítettem az egyik egy egyszerűbb változat, amibe a megfőtt csülköt szálaira bontottam, ezt terítettem szét a bejgli tésztán (bagett tészta) és formáztam meg. A másikat pedig megkentem egy általam készített csülök pástétommal. Elsőre kicsit talán furcsának hathat, de higgyétek el nagyon jó!

Tovább

Hagymalekvár

2015. december 15. - mb_vzo



 

A hagymalekvár eredendően egy francia találmány, de ettől függetlenül a világ szinte minden konyhájában használják köretként vagy feltétként.
A saját verzióm kicsit eltér a tradicionális hagymalekvár receptektől amiben balzsamecet, vörösbor és némi kakukkfű is szerepel de nekem valahogy jobban passzol az ízvilága a burgerekhez amikhez leginkább használom. Persze kiváló sült húsokhoz, kacsához, vadhoz is. Vagy csak simán pirítósra kenve.

Tovább

Barbecue Biblia - Egy Könyv mind fölött

2015. december 06. - mb_vzo

d9ab5f16100301_562a5d94ec4f3.jpg

A Churrasco megnevezést Braziliában és spanyol nyelvterületeken a barbecue helyett használják. 
Jellegzetességük, hogy legtöbbször a rengetegféle pácolt húst vagy különböző ízesítésű kolbászokat egy hosszú nyársra húzzák fel és így készítik el őket faszénen. Léteznek kimondottan churrascaria éttermek, ahol a pincérek ezekkel a nagy nyársakkal járnak körbe az asztalok körül és vágnak le mindig egy-egy adag húst éppen abból a fajtából amit a vendég megkíván.

A brazil Tramontina gyár - akik már több mint száz éve készítenek késeket - adta ki ezt a rendkívül egyedi szétszedhető és ténylegesen barbecuezásra akarom mondani churrascozásra felhasználható könyvet. Az egyik lap összetörés után faszén lesz, de van benne gyújtós, késélező, köpeny és minden egyéb ami jól jöhet grillezés közben.

b5450e16100301_562a5de28df76.jpgb90ff316100301_562a5d9f26d52.jpgaff9ea16100301_562a5de19e245.jpgab0d0b16100301_562a5d9eace10.jpg85890816100301_562a5db4bf99a.jpg

23614916100301_562a5d9fd64f0.jpg

37564716100301_562a5d9513278.jpg

3c084116100301_562a5d9f588cb.jpg

3d220c16100301_562a5d94238ec.jpg

4cc63016100301_562a5d87cb2db.jpg

7ff52516100301_562a5d952053d.jpg

83925916100301_562a5d9528258.jpg

Összesen 50 darab könyv készült, ebből 20 darabot a Tramontina ügyfelei kaptak ajándékba, 30 pedig Brazil BBQ Chefekhez vándorolt.

További 2000 példányt - ami hasonló verzió de kevesebb lap használható fel belőle - pedig könyvesboltokban megtalálható (amit feltehetőleg egy pillanat alatt elkapkodtak).

 

Forrás: https://www.behance.net/gallery/16100301/The-Bible-of-Barbecue

Texas BBQ Burger - Az abszolút kedvenc

2015. december 02. - mb_vzo
meatbloghu_16.png


Mivel eddig nem éreztem semmilyen késztetést az írásra és tudtommal a családban sincs és nem is volt senki aki írói vénával lett volna megáldva, így elég nehezen szántam rá magam a dologra...

De úgy tűnik ez a pillanat is elérkezett. Egy ideje tervezgettem már az első posztot, ötleteltem mivel is kellene indulnom. Végül egy hirtelen jött hamburgerezős est megadta a választ.
Szóval ez lenne az... az első posztom és az első publikált Texas BBQ burgerem (ami nem utolsó sorban az abszolút kedvencem is)...

Tovább