Meat Blog

Budapest Barbecue Company

2015. december 31. - mb_vzo

12.jpg

Az ünnepi nagy kajálások közepette már vágytam valami más fajta ízre, ezért meglátogattam az újonnan nyílt Budapest Barbecue Companyt a körúton a Vígszínházzal szemben. Túl nagy felhajtás nem volt a nyitás körül -én is csak véletlenül akadtam rájuk-, ez valószínű abból is fakad, hogy még nem nyerte el végleges formáját a hely (apró finomítások még hátra vannak). Ettől függetlenül nagyon kellemes az atmoszférája, a sertés oldalas és a pulled pork amit ettünk pedig kifejezetten finom volt.

7.jpg

Abszolút jó választásnak bizonyult a sertés borda. Kellőképp füstös, a sertéssel harmonizáló fűszerezéssel. A tetején lévő bbq szósz is kellemes, bár ezt kenhették volna bátrabban is. Ami egy fokkal tudta volna fokozni a boldogságom ha a borda kicsit húsosabb fajta de panaszra így sem lehetett okom. A vágást tekintve a végeken rajta hagyták az oldalas részt, ez külön íz élmény, szaftos zamatos. 



14.jpg

A káposzta saláta elsőre kicsit furcsának tűnhet, van egy kis narancsos beütése (bevallom nekem másodjára is annak tűnne), ami valószínű nem lesz a kedvencem, de szerencsére bő a köret választék (paradicsomos babragu, burgonyasaláta, vegyes saláta, sajtos makaróni, hasábburgonya,  stb..) szóval mindenki találhat saját magának megfelelőt. Visszatérve a hasábburgonyára, elméletileg házi és nagyon finom. De tényleg!

Az adagok bőségesek és amit még tudni kell, hogy a rendelt fogás árában benne volt két választható köret is, szóval visszatérő vendégek bátran tudják variálni majd. A sertés oldalas ami az étlapon a Forever West nevet viseli 2490 Ft, a pulled pork, vagyis Old North pedig 1990 Ft. 

15.jpg

A helyet nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek aki a BBQ ízvilággal ismerkedne, vagy akár már nagy rajongója. Én biztos megyek még! 

 

Ha nem szeretnétek lemaradni az újdonságokról, kövessétek a Meat Blog Facebook oldalát, vagy ha a fotókra vagytok kíváncsiak, akkor az Instagram fiókot.

A bejegyzés trackback címe:

https://meat.blog.hu/api/trackback/id/tr508215728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása